No carbs for me

31 Dec

Vandaag is het oudejaarsdag en dat betekent dat de goede voornemens weer voor de deur staan. Iedereen heeft ze, maar iedereen faalt erin. Blijkbaar onderzoek ING jaarlijks de goede voornemens van de Nederlanders. Dit jaar is de top 5:

  1. Afvallen
  2. Minder druk maken
  3. Zuiniger leven
  4. Meer sporten
  5. Beter voor mezelf opkomen

Mmm dit lijkt verdacht veel op het lijstje goede voornemens wat het hele jaar door in mijn hoofd zit. Maar waarom falen onze goede voornemens eigenlijk altijd al binnen een paar dagen? We stellen te hoge doelen voor onszelf. Als we willen afvallen zeggen we om 12 uur ’s nachts al: ‘’nee doe mij maar geen oliebol, ik ben aan de lijn’’. Wat een onzin mensen. Dit heeft geen zin en dus liggen onze goede voornemens al snel bij het grofvuil.

Als we nu bijvoorbeeld eens gaan kijken hoe we gezonder kunnen eten en toch kunnen blijven genieten. Je hoeft geen 2 kilo per week af te vallen. Wanneer we meer willen sporten schrijven we ons in bij de sportschool. Na een paar keer een half uur op de loopband gestaan te hebben houden we het voor gezien. Het is saai en geeft geen uitdaging. Als we nu dit jaar eens wat nieuwe sporten gaan uitproberen om te kijken wat we wel leuk vinden, en dus vol kunnen houden. Is dit niet een beter voornemen?

new

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: