Looking better

26 Nov

Drie jaar geleden heb ik een documentaire gezien van een jonge vrouw genaamd Katie Piper. De hele documentaire zat ik met tranen in mijn ogen. Het is een heel zielig verhaal, maar wel een verhaal waar je veel kracht uithaalt. Dit is haar verhaal.

In 2008 was Katie Piper bezig met haar tv- en modellencarrière, totdat haar vriendje regelde dat ze een bak zwavelzuur in haar gezicht gegooid kreeg. Katie had haar vriend via Facebook ontmoet. Achteraf kwam ze erachter dat hij haar al een tijd stalkte. Hij had haar uitgenodigd voor een etentje en daarna boekte ze een hotelkamer. Hier werd ze in elkaar geslagen en verkracht. Hij dreigde haar te vermoorden als ze iets zou zeggen. Twee dagen later kreeg ze een bak zwavelzuur in haar gezicht gegooid door een man. Katie heeft nu 40 operaties ondergaan, voornamelijk aan haar gezicht.

Katie Piper laat het er niet zomaar bij zitten en heeft een stichting opgezet; de Katie Piper Foundation. Ze is een ‘spokeswoman’ voor verminkte mensen. Ze heeft als motto: Making it easier to live with burns and scars. Ook heeft ze en tv-show waar Katie mensen ondersteunt in hun proces van herstellen met verminkingen.

23 november is de nationale dag voor de plastische chirurgie. De meeste operaties blijven nog steeds borstvergroting, liposuctie enz, de operaties die niet specifiek levensverbeterend zijn. Maar we staan nu even stil bij de mensen die deze operaties ondergaan om een serieuze verbetering van het leven krijgen. Voor deze jonge vrouw moet respect getoond worden. Wow wat een powervrouw zeg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: