More more more

25 Nov

Vrijdag 23 november was het in de Verenigde Staten ‘Black Friday’. Dit is de dag na Thanksgiving Day waarop alles in de uitverkoop gaat. Er staan rijen mensen voor de deur, die vaak voor de winkel overnacht hebben, die voor honderden Dollars kerstinkopen gaan doen. Dit concept lijkt een beetje op de 3 dwazen dagen van de Bijenkorf.

Maar op zaterdag 24 november was het de niet-winkeldag. Deze actie is opgezet uit protest tegen de cultuur van ‘’ meer meer meer’’. Op zich een goed idee om dit te doen, maar wordt deze dag eigenlijk wel gepromoot? Ik heb nog nooit gehoord van de niet-winkeldag, terwijl deze al sinds 1993 bestaat.

Maar ik denk dat het een goed idee is om het koopgedrag van mensen tegen te gaan, vooral in Amerika. Het land van ‘’de creditcard’’. Iedereen koopt dingen op afkoop. Maar of het een goed idee is om een niet-winkeldag te promoten weet ik niet. Als mensen het zaterdag niet mogen kopen, doen ze het wel op zondag. Maar Amerika heeft wel weer een grote economische boost gehad, op precies te zijn 90,4 miljard dollar. De hele maand februari is voor veel branches bijna 40% van de omzet voor het gehele jaar.

”Whoever said money can’t buy happiness simply didn’t know where to go shopping.”

Toevallig is voor de studenten de 24ste van de maand, de dag van elke maand, vooral voor vrouwen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben lekker naar de stad geweest en heb een nieuw rokje gekocht (en nog heeeel wat andere dingen). Sorry, heb me niet gehouden aan de niet-winkeldag. Volgend jaar doen we nog een poging.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: